RU  UA

Деокупація Криму наближається: росіяни з валізами тікають із півострова

Після втечі російських окупантів з Херсонщини, в Криму також почали поширюватися панічні настрої – росіяни, що понаїхали, гауляйтери і колаборанти поспішають залишити півострів.

Про це в ефірі Апостроф ТБ розповів Дмитро Снігерєв, військовий експерт.

За його словами, вони розуміють, що слова американського генерала, екс-командувача сил США в Європі Бена Ходжеса про звільнення Криму в 2023 році – не просто звук, а реальні перспективи. Саме тому останніми днями трафік Кримським мостом суттєво зріс – люди переважно їдуть у бік Кубані.

Читайте також: ЗСУ дуже розумні: генерал США назвав крайній термін звільнення Криму

"Є інформація, що сьогодні вночі в Джанкої була чергова "бавовна" - удари по військовому аеродрому, на якому окупанти розташували свої вертольоти. На даний момент ця інформація перевіряється", - розповів Снігерєв.

Він додав, що для окупантів це критичне питання, адже після виходу з Чорнобаївки, у них залишається лише два аеродроми, наближені до лінії фронту, — це Чаплинка та Джанкой.

Водночас, після того, як рашисти втекли з Херсона, ЗСУ почали тримати Чаплинку під постійним вогневим контролем, що робить їх ще більш залежними від аеродрому в Джанкої.

"Якщо інформація про "бавовну" в Джанкої підтвердиться, то це буде говорити вже про наступний етап процесу деокупації Криму", - резюмував військовий експерт.

Раніше ми писали, які можливості мають ЗСУ після звільнення Херсона.