RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

ЗСУ дуже розумні: генерал США назвав крайній термін визволення Криму

Збройні Сили України, найімовірніше, змусять відступити російське окупаційне військо до позицій 23 лютого до кінця цього року, а до середини наступного зможуть повернути Крим.

Про це заявив колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес в інтерв'ю литовському виданню LRT.

За його словами, він глибоко довіряє Генеральному штабу ЗСУ, оскільки завдяки розумній роботі з планування й підготовки українська армія досягла значних успіхів у повномасштабній війні, а зараз розвиває ці досягнення, знищуючи логістику російських окупантів і визволяючи населені пункти.

Читайте також: ЗСУ розвивають успіхи в районі Лиману, відтісняючи ворога: онлайн війни 28 вересня

"Я дуже довіряю Генеральному штабу Збройних Сил України. Вони були надзвичайно розумні й зробили хорошу роботу з планування та підготовки. Я б почекав, доки вони продовжують знищувати російську логістику", - сказав генерал.

Водночас Ходжес очікує, що російські війська продовжать тиснути на українські позиції. Попри намагання російських окупантів, Збройні Сили України мають усі шанси вже до середини 2023 року не тільки вийти на позиції 23 лютого, а й повернути Крим.

"Не щодня побачиш деокуповане місто, це просто неможливо, але я все ж таки сподіваюся, що до кінця цього року українські війська потіснять російські сили до позицій 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть у Криму", - наголосив Бен Ходжес.

Раніше "Апостроф" повідомляв, з якої області почнеться визволення півдня України від російських окупантів.