RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Під ударом Дніпро та Одеса: Росія знову запустила десятки ракет по Україні

З ранку в четвер, 17 листопада, Росія масовано обстрілює Україну ракетами та іранськими безпілотниками. Відомо про "прильоти" та роботу ППО у Дніпрі та Одесі, вибухах у Харківській та Черкаській областях.

"Апостроф" розповідає, що відомо про російську ракетну атаку 17 листопада.

Близько 10:50 голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про нові пуски ракет з боку Чорного моря.

Дніпро

Близько 8:30 чотири вибухи пролунали у Дніпрі, після чого у багатьох районах міста з'явилися перебої з електроенергією. Крім того, зник мобільний зв'язок. В Офісі президента повідомили про пошкодження двох об'єктів інфраструктури.

Як пізніше повідомив мер Дніпра Борис Філатов, внаслідок вибухів у місті є постраждалі, зокрема 15-річна дівчинка. Станом на 11:10 відомо вже про 14 постраждалих. Усі вони перебувають у лікарнях міста.


Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, є попадання російських ракет у двох районах Дніпра. Під ударом опинилося промислове підприємство, де спалахнула потужна пожежа. Також пошкоджено житлові будинки поблизу.

Відео з наслідками вибуху:


Читайте також: У Дніпрі прогриміли 4 потужні вибухи, в місті пропало світло: подробиці

Одеса

Голова Одеської ОВ Максим Козицький повідомив про ракетний удар по інфраструктурному об'єкту у місті.

За повідомленням начальника Одеської районної військової адміністрації Юрія Крука, о 6:44 на території об'єкту інфраструктури міста стався вибух. Попередньо - внаслідок влучання ракети. Відомо про трьох постраждалих.

Київ

Як повідомили в КДВА, за попередньою інформацією, над Києвом було збито дві крилаті ракети. Даних щодо жертв та руйнувань немає, інформація уточнюється.

Голова Київської ОВ Олексій Кулеба також підтвердив роботу ППО в області.

Крім того, у бік Києва було помічено політ іранських дронів. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. Пізніше він додав, що над Київським водосховищем збито два БПЛА "Shahed".

Як повідомив голова Київського управління Нацполіції Андрій Нєбитов, вибухи, які було чути в одному з районів Київської області – успішна робота української ППО. При цьому загроза ударів ракет та дронів зберігається.


Харків

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про прильоти по об'єкту критичної інфраструктури. Про постраждалих наразі інформації немає. Через пошкодження об'єкта є проблеми з енергопостачанням. Зупинено наземний електротранспорт, метро. Енергетики та комунальники роблять все для якнайшвидшої нормалізації життя Харкова.

Ізюмський район

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що ракетні удари Росія завдала також по Ізюмському району. Зафіксовано влучення у об'єкт критичної інфраструктури. На жаль, постраждали троє працівників.

Черкаси

Про звуки вибухів повідомляють мешканці Черкаської області.

Об'єкти газовидобутку України

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 17 листопада Росія атакує також об'єкти газовидобутку України.

"Зараз бомбять наш газовидобуток, бомбять наші підприємства у Дніпрі, "Південмаш", - заявив прем'єр на Київському міжнародному економічному форумі, пише Інтерфакс-Україна.

Раніше "Апостроф" публікував думку експерта з озброєнь, головного редактора Defense Еxpress Олега Каткова, який військовий сенс цих ракетних ударів, чим нас обстрілюють і який запас ракет мають окупанти, а також коли Україна отримає "закрите небо".