RU  UA

Росіяни готують оборону двох міст: військовий експерт щодо ситуації на півдні України

Російське окупаційно-терористичне військо після втечі з правобережжя Херсонщини тепер намагається посилити оборонні позиції в Новій Каховці, а також у Мелітополі й Бердянську на Запоріжжі.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовий експерт Дмитро Снєгірьов.

Ворог зосередив біля Нової Каховки елітні десантні й мотострілецькі бригади, а також сили берегової оборони. Водночас окупанти будують фортифікаційні споруди поблизу тимчасово окупованих Бердянська й Мелітополя.

Читайте також: Росіяни готуються до облоги: якими будуть для них наслідки просування ЗСУ до Криму

"Окупаційне командування вважає, що ЗСУ розглядає запорізький напрямок як пріоритетний, аби деокупувати територію Херсонщини на лівому березі Дніпра з перспективою виходу на адміністративні кордони з тимчасово окупованим Кримом", - пояснив експерт.

Найімовірніше, виведені з правого берега Херсонщини російські окупанти будуть використані для утримання тимчасово окупованих районів Запорізької області й загалом лівого берега Дніпра.

Також військовий експерт поділився інформацією щодо вторгнення з Білорусі. За його словами, територія Білорусі наразі використовується лише для ударів з повітря по території України.

"Інформація нашої військової розвідки про те, що в окупантів закінчилися високоточні ракети, на превеликий жаль, була спростована тими масованими ракетними ударами, які останніми днями зазнала наша країна. Зараз рашисти в акваторії Чорного моря мають у своєму розпорядженні 8 кораблів, здатних нести "Калібри"", - додав Снєгірьов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія знову запустила десятки ракет по Україні.