RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

ЗСУ завдали нового потужного удару по окупантах на Херсонщині

Після звільнення Херсона від російських окупантів, Збройні сили України продовжують вибивати їх з області. 17 листопада там було знищено дві одиниці ворожої техніки: в районі Нової Каховки ворог втратив станцію радіолокації, а біля Голої Пристані – бойової броньованої машини.

Про це повідомляється у зведенні Оперативного командування "Південь".

Інші втрати окупантів уточнюються, оскільки встановити їх непросто через віддаленість місць влучень.

Своєю чергою окупанти обстрілюють правий берег Херсонської області з РСЗВ, мінометів та важкої артилерії. Вони тримають під вогневим ураженням Чорнобаївку, Антонівку та Херсон. Під час обстрілів Херсона загинула людина.

Як розповів речник ОК Владислав Назаров, українські воїни продовжують стабілізаційні заходи, закріплення на деокупованих територіях та встановлення вогневого контролю над транспортно-логістичними шляхами та дислокацією військ окупантів на лівобережжі.

"Ворог продовжує облаштування оборонних споруд і рубежів, здійснює передислокацію підрозділів, щоб уникнути вогневого ураження з правого берега", - додав він.

Читайте також: ЗСУ знищили під Макіївкою батальйон із понад 500 "мобіків": розповідь росіян, що вижили

Крім того, росіяни продовжують "евакуацію" населення та вивезення майна з тимчасово окупованих територій Херсонської області. З Новокиївки вони вивезли мешканців, а у Новій Каховці пограбували лікарню – вивезли до Криму все медичне обладнання та машини швидкої допомоги.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі наразі налічує сім бойових кораблів, серед яких один підводний ракетоносій, споряджений чотирма ракетами "Калібр".

Як писав "Апостроф", раніше в поліції розповіли, чи можна вже повертатися до звільненого Херсона.