RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

ЗСУ відбили 10 атак ворога на сході України: зведення Генштабу

Триває вже 271-й день широкомасштабного російського вторгнення в Україну. За минулу добу наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське, Підгородне, Спірне, Стельмахівка та Яковлівка Донецької області.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Минулої доби ворог завдав два ракетні удари та здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від російських ракет постраждали об’єкти цивільної інфраструктури міста Куп’янськ Харківської області.

Повідомляється, що у окупованому населеному пункті Любимівка Херсонської області окупанти, під виглядом пошуку диверсійно-розвідувальних груп, незаконно проникають у приватні будинки та грабують майно місцевих мешканців.

На захоплених територіях Луганської області окупанти примусово переселяють місцевих жителів. Зокрема, до міста Луганськ примусово переміщено мешканців Біловодська.

Підтверджено ураження колони російських окупаційних військ в районі населеного пункту Сиротине Луганської області. Інформація щодо втрат противника уточнюється.

Читайте також: "Генерал мороз" Росії не союзник: чого чекати від війни взимку

Українська авіація протягом поточної доби завдала по ворогу шість ударів: три - по районах зосередження окупантів та три - по позиціях його зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за поточну добу уразили:

  • 2 пункти управління,
  • склад боєприпасів,
  • 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 2 інші важливі об’єкти противника.

Як повідомляв "Апостроф", за даними Oryx, з початку повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ втратила щонайменше 8 044 одиниці військової техніки.