RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ЗСУ за добу відбили 11 атак ворога на різних напрямках: зведення Генштабу

Йде 273-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Бахмут, Курдюмівка, Північне, Новобахмутівка, Красногорівка, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Минулої доби росіяни завдали п'ять ракетних ударів по населених пунктах Харківської та Донецької областей, здійснили близько 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ, а також по містам і селам.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує здійснювати провокації. З реактивної та ствольної артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів Семенівка Чернігівської області та Нововасилівка, Кустине, Дружба, Вільна Слобода та Шалигіне Сумської області.

На Слобожанському напрямку у прикордонних районах Білгородської області Росія тримає війська для демонстраційних дій. З мінометів та ствольної артилерії обстрілює позицій наших військ. Обстріляно також райони населених пунктів Стрілка, Глибоке, Червоне, Ізбицьке та Огірцеве Харківської області. Крім того, на територію України в районі населеного пункту Стариця намагалася проникнути у російську диверсійно-розвідувальна група. ДРГ була знешкоджена вогнем наших підрозділів та відступила.

На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти ведуть оборону, здійснюють обстріли з танків та артилерії, зокрема в районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Вишневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Ямполівка та Білогорівка на Луганщині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни наступають. З танків та всього спектру артилерії вони обстрілюють райони населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Зеленопілля, Курдюмівка, Яковлівка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Зафіксовано обстріл позицій Сил оборони та районів населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Шахтарське, Велика Новосілка, Времівка, Новопіль на Донеччині та Зелений Гай, Дорожнянка, Темирівка, Полтавка, Червоне і Оріхів Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках росіяни ведуть позиційну оборону, артилерійські обстріли позицій наших військ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Зі ствольної та реактивної артилерії окупанти обстрілювали населені пункти Мар’ївка Дніпропетровської області; Дудчани, Качкарівка, Новотягинка, Токарівка, Понятівка, Антонівка і Дніпровське Херсонської області та Херсон.

Росіяни обладнають оборонні рубежі вздовж ділянки автодороги Каховка – Мелітополь, Херсонської та Запорізької областей.

Читайте також: Росія задумала напад на свою територію: у чому суть провокації

В окупованому Севастополі росіяни готують операторів безпілотних літальних апаратів як російського, і іранського виробництва. Термін підготовки складає до трьох тижнів, наразі її проходять близько 30 військовослужбовців.

За уточненою інформацією, 21 листопада у Запорізькій області було знищено ворожий зенітний ракетний комплекс С-300 та 5 одиниць військової техніки різного типу в районі населеного пункту Пологи, а 40 військовослужбовців отримали поранення.

Неподалік Веселого Запорізької області було знищено блокпост окупантів, 15 військовослужбовців отримали поранення. У Мелітополі втрати противника становили до 30 осіб пораненими.

Українська авіація минулої доби завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а воїни ракетних військ та артилерії вразили пункт управління противника.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч проти середи, 23 листопада, російські окупанти обстріляли пологове відділення лікарні у місті Вільнянськ. Загинуло немовля.