RU  UA

Бізнес повертається, ворог гатить з самого ранку: що відбувається у Херсоні

Російське окупаційне військо тероризує Херсонщину: обстрілює цивільні об’єкти на правобережжі й мародерить на тимчасово окупованих територіях області.

Про це в етері Апостроф TV розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, ворог постійно обстрілює Херсон, зокрема, цілитися в цивільну інфраструктуру.

"У нас і о сьомій ранку були прильоти, і о восьмій були прильоти. Ворог продовжує обстрілювати місто, обстрілює цивільну інфраструктуру. Хочу підкреслити, що вони зараз не працюють по військовим об’єктам, вони працюють просто по місту, хаотичну закидають снаряди, міни, і страждають винятково мирні люди", - сказав заступник.

Читайте також: Після звільнення Херсона розпочалася нова фаза війни: експерт вказав на важливі моменти

У зв’язку з обстрілами й наслідками російської окупації на Херсонщині гуманітарна ситуація залишається складною, однак уже є покращення.

"Поновлюється зв‘язок, відновлюється інфраструктура, потрохи повертається бізнес, місто оживає. Але безпекова ситуація дуже складна. Зараз поки що немає електроенергії, на генераторах працює критична інфраструктура, насамперед наші лікарні, які вже можуть надавати медичну допомогу, швидка допомога працює в штатному режимі, є лікарі, є спеціалісти, і зараз їх стало більше – лікарі повертаються", - наголосив Соболевський.

Водночас ситуація в інших громадах Херсонщини гірша, оскільки ворог багато де знищив будівлі лікарень. Наразі там збирають хворих і розміщують їх у тих лікарнях регіону, у яких це можливо.

Також Соболевський розказав і про колаборанти Володимира Сальдо, який зараз переховується то в Генічеську, то в Криму.

"Його немає в інфопросторі просто тому, що Російська Федерація зараз намагається взагалі відійти від теми Херсона, тому що вони тут отримали й серйозну військову поразку, і, на мою думку, ще більш серйозну політичну поразку", - пояснив заступник.

Тим часом російські окупанти, розуміючи невідворотність поразки й на лівобережжі Херсонщини, масово грабують міста й села: вивозять вантажівками обладнання з підприємств, техніку з ферм, майно людей і, звичайно ж, пральні машини, які, певно, стали фетишем для росіян.

"Мародерство настільки масштабне, що десь тиждень тому Сальдо заборонив виїзд без письмового дозволу вантажного транспорту з території Херсонщини до Криму. Мародерили всі, бо вони розуміють, що їм залишилось не довго, і намагаються якнайшвидше пограбувати те, що залишилося", - додав Соболевський.

Стосовно переміщення сил окупаційного війська, то тут зберігається інформаційна тиша.

"ЗСУ там працюють. Те, що я знаю, ЗСУ успішно реалізовують план деокупації всієї Херсонщини... Там є свої складнощі, тому що й переправи, і мости знищені, але все там буде добре", - резюмував Юрій Соболевський.

Раніше ми публікували ексклюзивні фото з катівні росіян у Херсоні.