RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Режим економії: що відбувається в Україні зі світлом та теплом

Внаслідок чергового масованого ракетного удару по критичній інфраструктурі України в середу, 23 листопада, практично вся країна поринула у морок, а деякі регіони, крім цього, залишилися також без води і опалення. Однак одразу після відбою тривог усі відповідні служби взялися за ремонт мереж та поступово ситуація починає налагоджуватися.

"Апостроф" розповідає про ситуацію з електропостачанням у різних регіонах України.

Повідомляється, що світло повернулося вже у Вінницьку, Чернівецьку, Львівську, Запорізьку області – там введено графіки погодинних відключень.

Читайте також: Світло, вода та опалення: як Україна провела ніч

У той же час, у Волинській області, зокрема у Луцьку, енергетики працюють та заживлюють в першу чергу критичну інфраструктуру. Окремі мікрорайони міста отримали електроенергію ще вчора ввечері, окремі - сьогодні зранку. Заживлення міста й навколишніх сіл триває. Така ж ситуація і на Кіровоградщині, Харківщині, Одещині, Рівненщині. Повідомляється, що задля зменшення навантаження на енергосистему громадський електотранспорт, а також харківське метро, принаймні, у першій половині дня функціонувати не буде.

Найгірша ситуація наразі на Дніпропетровщині та Київщині. У Дніпропетровській області до 50% споживачів з електрикою, проте всюди триватимуть відключення, щоб максимально зменшити навантаження на мережу.

У той же час, 70% відсотків столиці поки залишається без світла. Водопостачання повернули на лівому березі міста. Зазначається, що замість трамваїв у Києві тимчасово на 7 маршрутах курсуватимуть автобуси.

Варто зазначити, що голова Миколаївської ОВА Віталій Кім закликав усіх українців економити електрику, бо не вистачає потужностей, щоб підключити інших споживачів.

"Енергетична система України єдина, як і ми!" – написав він.

Нагадаємо, по Україні розгорнули роботу "Пункти незламності", якими можна скористатись в разі аварійного відключення електроенергії. Знайти "Пункт незламності" у конкретному місті можна за посиланням.