RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Батальйон щодня: Арестович назвав реальні втрати Росії на війні

За офіційними даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабної війни Росії проти України в нашій країні загинуло вже 85 720 військовослужбовців РФ, при цьому навіть при зниженні інтенсивності бойових дій РФ щодня втрачає на фронтах убитими і пораненими близько 400-600 солдатів. Під час активних боїв втрати ворога зростають до 1000 на день.

Такі дані озвучив радник Офісу президента Олексія Арестовича в ефірі "Фейгін LIVE".

"Коли активні бойові дії - буває до тисячі на день убитих і поранених у російської армії. Коли не активні - до 600-400. Нижче за 400 я взагалі такого не пам'ятаю", - сказав він.

Арестович наголосив, що до цих цифр входять як безповоротні, так і санітарні втрати окупантів - убитими та пораненими.

"Багато, загалом. Починаються активні бойові дії, або з їхнього боку, або з нашого, різко полізло в них вгору. Ми стабільно кладемо зараз батальйон. Це в основному на напрямі Соледар - Бахмут. Там вони все одно посилають хвилями атаки, з відповідним результатом", - розповів він.

Читайте також: Пакують у мішки та відвозять: на Донбасі з "вагнерівцями" відбуваються дивні речі

Арестович додав, що на зазначеному напрямі кількість погано навчених воювати мобілізованих росіян становить уже не менше ніж 50%.

"Вони основний кістяк військ зараз представляють. Кадрові виведені на російську і білоруську території, і відновлюються зараз для майбутніх звершень. За рахунок тих же мобілізованих. А на 1-й та 2-й лініях не менше 50% мобілізованих, може і 60% подекуди", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з даними Oryx, з початку повномасштабної війни Росії проти України, окупанти втратили щонайменше 8044 одиниць військової техніки ( дані на 21 листопада).