RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Обшуки в Лаврі: як священики змінили віру в Христа на віру в Путіна

У СБУ нарешті зайнялися розсадниками путінізму в Україні

У СБУ нарешті зайнялися розсадниками путінізму в Україні Фото: СБУ

Після публікації скандального відео з Києво-Печерської Лаври, на якому парафіяни прославляють "русскій мір" та співають "Дзвін пливе, пливе над Росією, прокидається Матінка-Русь", до храму з обшуками навідалась Служба безпеки України. Як відомо, Лавра знаходиться під управлінням УПЦ МП, яку неодноразово звинувачували в роботі на фсб рф та просуванні російської пропаганди серед українців. У чому небезпека роботи УПЦ МП для української державності, чому правоохоронці тільки зараз зайнялися протиправною діяльністю у Лаврі та чи отримають покарання всі причетні, свою думку в ефірі Апостроф TV висловив колишній народний депутат та офіцер добровольчого формування "Вільна Україна" АНДРІЙ ТЕТЕРУК.

Чому саме зараз СБУ проводить контррозвідувальні заходи у Києво-Печерській Лаврі? Тому що на оформлення відповідних документів для проведення необхідних слідчих дій потрібен час. Ми все ж правова держава. І я впевнений, що за цей час нічого докорінно не змінилося у цій церкві, вони точно не зможуть знищити сліди своєї взаємодії з ФСБ РФ або протиправної діяльності на території нашої держави.

Читайте також: Скандал із Лаврою: як святиня опинилася в оренді в УПЦ МП і що з цим можна зробити

Я вважаю, що російські попи є зовнішнім крилом ФСБ РФ. Це як Служба зовнішньої розвідки, яка займається агентурною розвідкою, супроводом та забезпеченням всіх необхідних технологій. А от представники російської церкви виконують таку саму функцію, тільки в інформаційному просторі, прикриваючись релігійною складовою, хоча в РФ саме релігійне наповнення давно замінено на "побєдобєсіє". У них віра в Христа замінена на віру в Путіна та вірою у те, що вони "можуть повторити". І заради перемоги вони готові навіть йти на погіршення якості свого життя, їм на все начхати, бо єдине, що вони цінують, – це подвиг дідів, який вони можуть повторити. От для цього використовуються різні інструменти, і російська церква - один з них. Це точно не шлях до Бога, це шлях у прірву російської пропаганди.

З очевидними протиукраїнськими діями російських попів потрібно було боротися вже давно. Поки ми воюємо з зовнішнім ворогом, у нас в Україні існують цілі анклави угрупувань, які сприяють реалізації задуму Путіна підкорити Україну. Війна з Росією почалася не 24 лютого 2022 року, перший факт агресії проти нашої країни був у 2008 році, коли Путін заперечив саму суверенність та незалежність нашої держави. Саме з того моменту в активній фазі почали реалізовуватися всі інструментарії. І Україна потерпала, зокрема, від російських попів. Хоча це фсбшники в рясах з відповідною підготовкою, які так само через релігійну та ідеологічну складову намагалися нав'язати нам тези російської пропаганди, що нібито Росія – велика держава, що вона має право робити все, що завгодно, а Україна має бути на місці поневоленого сателіта великої імперії та буде робити тільки те, що скаже Кирило або Путін. Це таке ментальне програмування легковірних верств населення, які не здатні розгледіти серйозність підступної російської агресивної зовнішньої політики.

Нарешті настав той момент, коли СБУ взялося за УПЦ МП. Як я казав, ми живемо у правовій державі, і попри наше бажання негайно розв'язати проблему, щоб приймати рішення у правовій державі необхідно ретельно готуватися, бути переконливими під час позиції обвинувачення у суді. Якщо ми будемо боротися проти тоталітарної держави РФ, а самі у той час перетворимося на таку ж свавільну та тоталітарну державу Україну, то ця боротьба немає жодного сенсу. Я вважаю, що ретельна підготовка та доведення неспростовної провини тих, хто шкодить нашій державі, тих, хто продовжує її грабувати, хто продовжує працювати на інші держави, вони мають отримати належну правову оцінку та отримати покарання.

Я б дуже хотів, аби віруючі люди зрозуміли, що ті, хто заперечує українську ідентичність, хто працює на ФСБ РФ – вони не мають відношення до церкви, це для них прикриття для ведення незаконної діяльності на території нашої країни. Якщо вони отримають обґрунтовану підозру, немає жодного фактору, який би виправдав такі дії тільки тому, що вони знаходяться в церковних рясах. Вони мають отримати вирок та відбути покарання. Така превенція мала б бути зроблена набагато раніше. Чим швидше ми наведемо лад у тому, що кожен має займатися своєю справою, що релігійні діячі мають займатися виключно тлумаченням слова Божого, тим всім буде краще. Бо якщо під видом священника люди будуть проводити диверсійно-підривні роботи проти нашої держави, то це точно нічого спільного немає з Біблією. Це підривна робота під прикриттям певних російських організацій.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців