RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія зазнала на Запоріжжі великих втрат і готує нову хвилю мобілізації

Сили оборони України впродовж минулої доби відбили спроби наступу ЗС РФ у районі одразу п’яти населених пунктів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил.

За даними командування, впродовж минулої доби ЗС РФ намагалися штурмувати позиції ЗСУ у напрямку п’яти населених пунктів - Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Марї’нка, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

Читайте також: Під Запоріжжям поховали немовля, яке загинуло під час обстрілу пологового будинку: фото

Також зафіксовано за добу два ракетних удари по Дніпру та 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільних об’єктах.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Слобожанському напрямку російські загарбники з танків, мінометів та ствольної артилерії обстрілювали Стрілечу, Красне, Чугунівку, Ізбицьке, Огірцеве, Бочкове, Бударки та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку ЗС РФ намагаються наступати, а на Лиманському - ведуть оборону. На цій ділянці фронту впродовж доби зафіксовані обстріли у Берестовому, Куп’янську, Курилівці, Табаївці, Крохмальному Харківської області; Невському Луганської області та Ямполівці і Торському на Донеччині. Поблизу Стельмахівки російські окупанти застосували важкі вогнеметні системи ТОС-1А.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках під вогонь загарбників потрапили Андріївка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ЗС РФ, використовуючи важке озброєння, вели вогонь по Новоукраїнці, Вугледару, Времівці, Новосілці і Новопілю Донецької області та Полтавці, Малинівці, Червоному, Залізничному, Дорожнянці, Новоданилівці і Плавнях на Запоріжжі.

На Криворізькому та Херсонському напрямках росіяни з мінометів, танків, ствольної артилерії та РСЗВ вели вогонь по Республіканецю, Придніпровському, Антонівці та Херсону.

У зведенні Генштаб також підтвердив ураження районів зосередження живої сили ЗС РФ в районах населених пунктів Мелітополь, Пологи та Михайлівка Запорізької області. Втрати окупантів склали понад 100 осіб пораненими, знищено близько 10 одиниць військової техніки різних типів та 2 склади боєприпасів.

Ракетні та артилерійські підрозділи ЗСУ за минулу добу уразили 2 пункти управління, 11 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також один інший важливий об’єкт загарбницьких військ..

За інформацією Генштабу, 10 грудня у Росії та на окупованих територіях має розпочатися нова хвиля прихованої мобілізації.

Раніше ми розповідали, що Україна отримає від Німеччини ще три системи ППО.