RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сергійку було всього два дні: фото та історія сім'ї немовляти, вбитого росіянами на Запоріжжі

Російська ракета вбила дводенне немовля. Окупаційно-терористичне військо РФ поцілило в пологовий будинок на Запоріжжі 23 листопада. Сергійка (так назвали дитину) поховали в селі Новосолоне.

Про історію родини, що внаслідок дій росіян втратила немовля, розповіла кореспондентка The Washington Post.

Мати дитини Марія Кам'янецька мріяла про четверту дитину, а саме сподівалася на сина, бо мала двох дівчат. Старший син уже збирав іграшковий набір інструментів, щоб подарувати його новонародженому братику. Коли Сергійко народився, його мати надіслала батьку фото й підписом: "У тебе є син".

Про вагітність родина дізналася наприкінці лютого, перед повномасштабним вторгненням країни-терористки РФ, однак Марія та її чоловік Віталій вирішили залишитися в рідному селі на Запоріжжі.

Уже ближче до дати пологів Марія відправилася до родича у Вільнянськ, бо звідти ближче до пологового будинку. І вранці 21 листопада вона народила здорового хлопчика.

Фото: Heidi Levine for The Washington Post

Однак щастя від народження дитини тривало недовго: о другій годині ночі 23 листопада в пологовий будинок влучила російська ракета. Стіни обвалилися, заваливши матір і дитину. Марія зібралася з силами й кинулася до ліжечка дитини, однак у ньому вже не було немовляти - вибухова хвиля викинула його з другого поверху.

Фото: Heidi Levine for The Washington Post

Фото: Heidi Levine for The Washington Post

Рятувальники витягли Кам'янецьку з-під завалів через вікно, а медсестри витягували уламки з її ніг, доки та благала знайти сина. Сергійка шукали довго, жінці сказали, щоб під завалами знайшли лиш ляльку, яка лежала обличчям донизу. Вона закричала: "Це мій син".

Похорон немовляти організували швидко, тому що батьки не хотіли заносити труну в будинок, аби це не травмувало інших дітей, хоч вони й знали, що Сергійка не принесуть додому.

Фото: Heidi Levine for The Washington Post

Фото: Heidi Levine for The Washington Post

Фото: Heidi Levine for The Washington Post

Звуки ворожих обстрілів лунали в далині, коли відбувалися похорони. Родичі принесли іграшки і квіти до маленької труни новонародженого хлопчика, а мати востаннє поцілувала свою дитину.

Раніше "Апостроф" писав, що росіяни на Запоріжжі розстріляли родину з двома дітьми - молодшому було 5 років.