RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Потрібно бути готовими: Кличко оцінив ймовірність повторного наступу на Київ

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що країна-терористка Росія все ще прагне захопити столицю України, тому варто бути готовими до будь-якого сценарію. Однак ЗСУ повністю контролюють ситуацію.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, Київ залишається метою агресора, тому за першої є можливості окупаційно-терористичне військо РФ спробує повторити наступ на столицю.

Читайте також: Вбити Лукашенка: західні аналітики розкрили "білоруський" план Кремля

"Київ – це серце країни, символ країни, її столиця. Він був і залишається метою агресора. І якщо в них буде можливість, вони обов’язково будуть намагатися йти на Київ. Я нікого не лякаю, але до цього потрібно бути готовим. Висновки військові зробили. Ми також контролюємо дії, допомагаємо всім, чим можемо, щоб те, що відбулось у лютому, не повторилось", - наголосив Віталій Кличко.

Також міський голова зауважив, що путінський режим заходитиме настільки далеко, настільки йому це вдасться, тому розраховувати на "умиротворення" агресора не доводиться.

"Дехто в Україні та серед західних партнерів робив велику помилку, коли казав, що Путін заспокоїться після анексії Криму, нібито йому цього буде достатньо, що він задоволений і б’є себе в груди як великий "собиратель русских земель". Дехто казав, що він буде задоволений Донецьком і Луганськом. Але йому потрібні ми всі, йому потрібна вся Україна", - пояснив Кличко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли можна чекати на вторгнення росіян з території Білорусі.