RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Окупанти в очікуванні: аналітики розповіли, як може продовжитися наступ ЗСУ на Півдні

Російські окупанти серйозно ставляться до ймовірного наступу ЗСУ через Дніпро – вони укріплюють Кінбурську косу, плануючи тим самим перешкоджати українським бійцям просуватися до материкової частини тимчасово окупованої Херсонщини.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами фахівців, ймовірність того, що рашисти утримуватимуть позиції на самій Косі у разі наступу ЗСУ, невелика – на це вказує набір укріплень російської армії на цій території.

Читайте також: ЗСУ проводять операцію зі звільнення Кінбурнської коси: у чому її важливість

"Найбільш ймовірно, росіяни очікують, що українці звільнять Кінбурнську косу та мають намір перешкодити їм просунутися до материкової частини Херсонської області й захищатися на території, що безпосередньо оточує з’єднання Коси з материковою частиною області", - припускають в ISW.

Аналітики наголосили, що рашисти у цьому регіоні встановили кілька ліній оборони, що забезпечує затримання просування української армії кількома резервними позиціями у разі проходження ЗСУ одного стратегічного рубежу.

"Оборона поблизу Коси свідчить про те, що російські війська стурбовані тим, що українські сили можуть закріпитися на Косі або поблизу неї та використовувати її як базу для наступу із заходу", - зауважили в Інституті вивчення війни.

Раніше ми писали, якою була ситуація в районі Олешок та Кінбурнської коси два тижні тому.