RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Атаки "шахідів" по Україні можуть почастішати: у розвідці назвали причину

Після невеликої перерви Росія знову почала обстрілювати українські міста за допомогою "шахідів" – не виключено, що вона отримала нову партію безпілотників з Ірану.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Згідно з інформацією, повідомлення про атаки наданих Іраном безпілотних літальних апаратів (БПЛА) односторонньої атаки (OWA) надійшли вперше за три тижні, що може свідчити про поповнення запасів.

Читайте також: Іран почав передачу Росії компонентів для виробництва "шахідів" - CNN

"Ці події ще доведеться перевірити, але цілком імовірно, що Росія вичерпала свій попередній запас із кількох сотень Шахед-131 та 136 і тепер отримала поповнення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 17 БПЛА було збито українськими військами 6 грудня, серед ворожих дронів були також і "Shahed-136". А 7 грудня 2022 року українські офіційні особи повідомили про використання наданих Іраном БПЛА OWA по Запорізькій та Дніпровській областях.

Варто зазначити, що раніше останнє повідомлене про збиття іранських дронів Shahed-136 в Україні було 17 листопада 2022 року.

"Якщо нові повідомлення підтвердяться, цілком можливо, що Росія відновила атаки за допомогою нещодавно поставлених систем БПЛА OWA", - резюмували в Міноборони Британії.

Раніше ми писали, що Росія замовила в Ірану нову партію озброєння.