RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Здавав позиції ЗСУ та чекав "руський мір": зрадник України отримав 14 років в'язниці, фото

14 років за ґратами проведе російський агент, який "здавав" позиції українських військових у Краматорську. Місцевого жителя після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації завербував представник спецслужб країни-окупанта.

Про це повідомили на сторінці Служби безпеки України.

Читайте також: Охороняв ватажка "Сомалі": суд засудив бойовика до 13 років ув'язнення

Так, СБУ вже зібрала беззаперечні докази вини російського агента, який збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на східному фронті. Він "зливав" позиції бойових позицій ЗСУ та Нацгвардії у Краматорському районі.

Крім того, повідомляє СБУ, він передавав місця знаходження та маршрути переміщення співробітників українських правоохоронних органів на території регіону.

"Зловмисника було затримано в результаті спецоперації контррозвідки СБУ в Донецькій області в травні цього року. У нього вилучено мобільний телефон на місці злочину на ворога. Суд призначив йому покарання у вигляді 14 років в'язниці", - повідомляє СБУ.

За даними слідства, поплічником окупантів є місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував представник спецслужб РФ.

Агресора його помітив, як він неодноразово висловлював серед оточуючих свої прокремлівські погляди, Чоловік розповідав про "швидке" захоплення Краматорська та встановлення там московського режиму.

За вказівкою загарбників, він об'їжджав територію райцентру та фіксував переміщення українських військ. За свої "послуги" він отримував від окупантів гроші.

"На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 7 ст.111-1 (надання державі-агресору допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України) Кримінального кодексу України. Розслідування проводили контррозвідники та слідчі Служби безпеки Донецької та Луганської областей при процесуальному керівництві Донецької обласної прокуратури", - повідомила прес-служба ЗСУ.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомив про те, що СБУ встановила колаборантів, які звали "російський світ" на Донбас.