RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Окупанти в Маріуполі до чогось готуються: відео із центру міста

Центр тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області, від Драматичного театру до перехрестя пр. Мира/пр. Металургів, вщент набитий російськими військовими в повному екіпіруванні.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його інформацією, причина активності поки невідома, однак останній раз така кількість окупантів тут спостерігалась лише під час бойових дій.

Читайте також: Путін кинув людей у Маріуполі помирати: як окупанти влаштували у місті "холодомор"

Автівки, які перевозять бетонні "зуби дракона" майже суцільним караваном, мають на номерах позначку "126", тобто Ставропольский край РФ. А це щонайменше 650 кілометрів дороги, - наголосив радник мера, - що в цілому вказує на кількість виготовлення цих надолбів у промислових масштабах.

На техниці, в основному, намальована латинська літера "V" у квадраті. "Як та, що рухається в бік Запоріжжя. Так на тої, що залишається в Маріуполі та Маріупольському районі", - зауважив Петро Андрющенко.

Також, як повідомив радник міського голови, росіяни перевезли ЗРК "БУК" з смт. Мангуш до Маріуполя, протягнувши його через все місто в бік перехрестя на Лівобережний район та Кальміуський.

"Скоріш за все, мала намагання встановити в Кальміуському районі. Однак, щось пішло не так. Щось - це Залізнийчний міст в Кальміуському районі", - описав ситуацію він.

"БУК" на лафеті по габаритах просто не проїжджає міст й так він стояв щонайменше годину, - зауважив Петро Андрющенко, додавши, що Україна воює з армією ідіотів, єдиною перевагою якої є їх велика кількість у Росії.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються приховати сліди своїх воєнних злочинів у Маріуполі, руйнуючи дощенту багатоповерхівки, по яких вони навесні вели вогонь з усіх видів озброєння.