RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Ворог знову активно застосовує "шахіди": ранкове зведення Генштабу ЗСУ

299 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України потужно тримають оборони в Луганській і Донецькій областях, відбиваючи атаки ворога. Тим часом російські окупанти ведуть безперестанні обстріли з усього спектру озброєння по мирних населених пунктах та цивільній інфраструктурі.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 19 грудня.

Цю добу росіяни розпочали із застосування ударних іранських дронів. За попередньою інформацією, вони завдали 7 авіаційних ударів за допомогою БПлА типу "Shahed-136". Також ворог завдав 4 ракетних ударів і здійснив 55 обстрілів з РСЗВ, унаслідок чого постраждали населені пункти, цивільна інфраструктура та мирне населення.

Читайте також: Росія отримала нову партію дронів з Ірану: у ГУР озвучили подробиці

Водночас ЗСУ за минулу добу відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Червонопопівка й Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Красногорівка, Олександропіль, Мар’їнка, Побєда й Новомихайлівка на Донеччині.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін і без ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському напрямку мінометних обстрілів зазнали населені пункти Грем’яч Чернігівської області та Білокопитове - Сумської.

На Слобожанському напрямку росіяни вели обстріли районів населених пунктів Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чугунівка, Фиголівка, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Ягідне, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне і Берестове Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку російські окупанти здійснили обстріли з танків та реактивної артилерії по районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Диліївка, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріли біля Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог завдавав ударів з реактивної та ствольної артилерії по районах населених пунктів Темирівка, Червоне, Новоандріївка, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області; Червоногригорівка і Нікополь - Дніпропетровської та Садове, Херсон, Комишани і Кізомис Херсонської області. У результаті злочинних дій росіян постраждали мирні українці.

"Окупанти продовжують обшуки населення на тимчасово захоплених територіях Донецької та Запорізької областей. Особлива увага приділяється мобільним телефонам і смартфонам. Збільшилась кількість загарбників у населених пунктах Мелітопольського району. Крім того, російські окупанти розглядають можливість залучення до участі у бойових діях колишніх поліцейських, які перейшли на бік ворога", - додали в Генштабі ЗСУ.

Водночас російське окупаційно-терористичне військо продовжує нести втрати: за минулу добу авіація ЗСУ завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Разом з цим українські військові збили 7 "шахедів".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, район зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів противника, а також радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби "Зоопарк"", - уточнили в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримає новий пакет військової допомоги від Британії з артилерійськими снарядами на мільйони євро.