RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Росія отримала нову партію дронів з Ірану: у ГУР озвучили подробиці

Росія отримала від Ірану нову партію дронів-камікадзе Shahed, які вже були використані для завдання ударів по Україні.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За його словами, на територію РФ прибула чергова партія іранських дронів-камікадзе Shahed, які вже використовувалися для масованих ударів по Україні. Натомість, як зазначає Юсов, цього разу окупанти отримали менше безпілотників, якщо порівнювати з попередніми постачаннями.

Читайте також: Як "шахідам" вдалося долетіти з Азовського моря до Києва непоміченими: експерт розкрив деталі

Представник військової розвідки відмовився називати конкретну кількість дронів-камікадзе Shahed, які Іран відправив Росії та додав, що в ході масштабних обстрілів України 16 грудня вказані БПЛА не задіялися.

"Це нова партія, але порівняно з початковим масованим використанням "Шахедів" вона явно менша/ Ми не коментуємо зараз кількість, але бачимо, що, наприклад, під час вчорашніх масованих терористичних ракетних ударів "Шахеди" не використовувалися. Використовувалися й інші наявні засоби, усе ракетне озброєння" , - продовжив представник ГУР в ефірі телемарафону.

Військова розвідка України, за словами Юсова, поки не володіє інформацією про можливе відправлення до Росії іранських балістичних ракет, проте знає, що між Москвою та Тегераном є попередні домовленості щодо постачання зазначеного озброєння.

Раніше ми розповідали, які фактори впливають на працездатність іранських дронів-камікадзе Shahed.