RU  UA

Здетонувало дві кілотони снарядів: в ЗСУ розповіли про знищення складів ворога під Бахмутом

Попри те, що окупанти на сході атакують українські позиції по 10-15 разів щодня, бійці ЗСУ гідно тримають оборону, окрім цього ще знищуючи ворожі склади боєприпасів – зокрема біля Бахмута, внаслідок обстрілів української артилерії здетонувало до 2 кілотон в еквіваленті вибухових речовин росіян.

Про це в ефірі Апостроф TVрозповів Ярослав Лисенко, боєць батальйону "Свобода".

Він наголосив, що Бахмут з місця великої транспортної розв'язки, інфраструктури перетворився в символ, який прагнуть взяти орки, а ЗСУ, у свою чергу, повинні його відстояти.

Читайте також: Окупантам на межі з Кримом було гаряче: Генштаб ЗСУ повідомив про результативні удари

За словами бійця, наразі тактика ворога дещо змінилася і щодня в контрнаступ уде по 10-15 осіб з певною підтримкою снайперів і техніки.

"Тобто, постійна навала живої сили ворога, чого не можу сказати про артилерію, якщо порівнювати з квітнем-травнем та з літом, то наші хлопці добре їх придушили, вразили склади на околицях Донецька, Авдіївки, Бахмуту. Тобто, такої артилерійської навали як була раніше, нема, і солдатам легше", - пояснив військовий.

Лисенко також розповів, що попри різку зміну погоди із +11 до -9, у хлопців бойовий настрій, вони прагнуть іти в бій та звільняти окуповані території. Він також додав, що ворог періодично накриває мінометним вогнем і стріляє касетними снарядами, однак це все іде на спад. За словами військового багато техніки, яка вже непридатна для використання і в мирний час вже була б списана.

"Прорвати оборону Бахмута або вийти до Часового Яру ворогу не вдасться, тут стоїть не одна бригада, є ешелонована оборона з фортифікаційними спорудами", - резюмував Ярослав Лисенко.

Раніше ми публікували відео, яке бійці ЗСУ записали з найгарячішої точки на фронті.