RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Діяли в 10 областях: в Україні ліквідували великий наркосиндикат

Нацполіція провела масштабну спецоперацію з викриття синдикату наркоторговців, які працювали в 10 областях України. Правоохоронці вилучили в зловмисників наркотики на суму 45 мільйонів гривень.

Про це повідомив начальник Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель.

Наркобізнес організувати четверо осіб з різних областей і побудували організаційну систему так, щоб її учасники майже не контактували одне з одним.

Читайте також: Поставляв кокаїн елітним клієнтам: у Києві засудили відомого наркоторговця, фото

Поліція знайшла нарколабораторію, яку розмістили в підвальному приміщенні приватного будинку на околиці одного із сіл Ужгородського району. Там виробляли до 25 кг наркотиків щотижня, прибуток від яких складав до 40 мільйонів гривень.

"Також існували декілька пунктів зберігання прекурсорів та готової продукції, які доставлялися до лабораторії та дилерів поштовим зв’язком. Закупкою прекурсорів займалися п’ять осіб – мешканці Житомира та Києва. Надалі ділки збували "товар" великими партіями дилерам, а ті вже вроздріб за допомогою так званої системи "закладок"", - уточнили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Каналами збуту наркотичних речовин слугували обласні та найбільші районні центри України. З клієнтами наркоторговці контактували через закритий канал у месенджері, де пропонували широкий асортимент заборонених засобів і речовин, приймали оплату замовлень.

ля належного контролю, функціонування та безпеки діяльності злочинної організації існувала чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторії, її охорона, "хіміки", "фінансисти", обслуговування "інтернет-магазину", доставка продукції до місць зберігання, "кур’єри", "закладчики" тощо. Загалом задокументовано злочинну діяльність 20 учасників угруповання", - додав Рубель.

У ході спецоперації, проведеної 19 грудня одразу в 10 областях, правоохоронці затримали лідері і найактивніших учасників наркосиндикату.

"В операції були задіяні понад 200 правоохоронців. Провели 53 одночасних обшуків, вилучили понад 30 кг наркотиків та психотропні, а також 2,5 тонни прекурсорів. За попередніми даними вартість вилучених наркотиків сягає 45 мільйонів гривень. Окрім цього зброю, "чорнові" записи з даними про "рух" наркотиків, дилерів, "клієнтуру", а також 14 автомобілів. Учасників злочинної організації затримано, їм повідомлено про підозру", - резюмували в Департаменті.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що поліція Києва спіймала жорстокого зловмисника, що обікрав та підпалив жінку живцем.