RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Зі смаком крові: виробник популярних в Україні чаю та кави є "підданим" Путіна

В Україні оштрафували популярного виробника чаю та кави - компанія не надала повних відомостей про відсутність зв'язку кінцевого бенефіціара з РФ.

Про це повідомляє пресслужба Антимонопольного комітету України.

"ТОВ "ОРІМІ УКРАЇНА" (наразі змінило юридичне найменування на ТОВ "ТС ТРЕЙД" – ред.) є виробником чаю і натуральної кави. Його продукція випускається під такими зареєстрованими і Україні торговельними марками, як "Greenfield", "TESS", "Принцеса Гіта", "Принцеса Канді", "Принцеса Нурі" та "Принцеса Ява", "Jardin", "Piazza del Caffe" та "Жокей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Не час давити на гальма: як працюють санкції проти економіки Росії

Зазначається, що справу проти компанії АМКУ розпочав за заявою рітейлера - ТОВ "ВОСТОРГ", у якій повідомлялося про електронного листа, розповсюдженого між торгівельним мережам та дистриб’юторам України з заявою про те, що його кінцеві бенефіціарні власники, зокрема і мажоритарний бенефіціарний власник корпоративних прав в статутному капіталі – Вероніка Касьяненко, не пов’язані з РФ. Наголошувалося, що остання є громадянкою Великобританії та Північної Ірландії протягом останніх 10 років та " міжнародним незалежним приватним інвестором, активно інвестує в акції та облігації публічних компаній у всьому світі … та не інвестує в росію, не є акціонером будь-яких компаній росії, не веде бізнес у росії".

Проте заявник до АМКУ стверджував, що ТОВ "ОРІМІ Україна" може бути пов’язане з російською компанією "Орими Трэйд", власниками якої є російські підприємці Сергій Касьяненко та Олександр Євневич.

У результаті, завдяки Службі безпеки України вдалося встановити факт наявності родинних зв’язків між Веронікою Касьяненко (бенефіціаром ТОВ "Орімі Україна") та Сергієм Касьяненком (одним з власників російської компанії "Орими Трейд").

"Поширення ТОВ "Орімі Україна" у листах неповної інформації про своїх власників з Росії, зокрема, заперечення факту їх прямого відношення до країни-агресора може вплинути на наміри торговельних мереж та дистриб’юторів щодо співпраці з відповідачем та реалізації його товарів, а також – на бажання українських споживачів купувати товари зазначених торгових марок. Такі дії є порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. За що на відповідача було накладено штраф", - резюмували у пресслужбі.

Раніше ми писали, яка російська продукція залишилась у магазинах Херсона.