RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Новорічний обмін: в Україну повернулися 140 військовополонених

Напередодні Нового року, 31 грудня, в Україну повернулися 140 військовополонених у межах обміну полоненими з РФ.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Україна провела черговий великий обмін - 140 українців повертаються додому, серед яких захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТРо зі Славутича, бійці з Бахмутського напрямку.

Читайте також: Росія 31 грудня завдала ракетного удару по Україні: що відомо

"У Новий рік ми не тільки відбиваємо ракетні атаки ворога,але також повертаємо наших людей. Це черговий великий обмін, який вдалося здійснити - 140 людей повертаються додому . Серед них - поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТРо зі Славутича, причому батьки й сини, які разом перебували в полоні, а також наші з Бахмутського напрямку. 82 бійці ЗСУ, 15 з ТРо, 22 із НГУ, 11 з ВМС та 10 з ДПСУ", - написав Андрій Єрмак.

Всього вдалося повернути 132 чоловіків й 8 жінок, 22 офіцери й 118 сержантів і солдатів. Їх зустрічали на українській землі зі сльозами радості на очах.

Натомість країна-агресорка РФ отримала під час обміну 82 російських окупантів. Як написало пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на Міноборони країни-терористки РФ, російським військовим нібито "у полоні загрожувала смертельна небезпека".

Раніше "Апостроф" повідомляв про 20 вирішальних битв із 24 лютого - з початку повномасштабної війни.