RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу: що стало причиною

У середу, 4 січня, ближче до 11-ї години ранку, по всій Україні оголосили повітряну тривогу через чергову загрозу для життя українців з боку російських окупантів - у Білорусі зафіксували активність військової авіації РФ.

Про це повідомляє Telegram-канал, який відстежує повітряні тривоги в Україні.

"Зліт винищувача МіГ-31К з військового аеродрому "Мачулищі" з реєстраційним номером RF-92445", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Навіщо окупанти готують "вторгнення" з Білорусі: думка західних аналітиків

Зазначається, що наразі бойових вильотів ще не було, лише тренувальні та для залякування, проте сигналами повітряної тривоги нехтувати не варто, оскільки вони застосовуються як перестраховування від можливих ударів.

Активність тактичної авіації країни-терористки РФ над територією Білорусі небезпечна, оскільки звідти російські окупанти завдають авіаційних ударів по Україні. Зокрема, МіГ-31К - це потенційний носій гіперзвукової ракети "Кинджал", яку українська ППО не може перехопити.

На мапі повітряних тривог видно, що в усіх регіонах України лунає повітряна тривога.

Раніше ми писали, що Білорусь дозволила розміщувати на своїй території російські винищувачі, які завдають терористичних ударів по Україні й можуть нести гіперзвукові ракети "Кинджали".