RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Кінець "перемир'я" на Різдво: окупанти з новою силою б'ють по Україні

Із завершенням "різдвяного перемир'я" російські окупанти відразу почали масовий обстріл українських міст. Вибухи пролунали у Харкові, Запоріжжі та Краматорську. У Запоріжжі обстріли були ще під час дії "перемир'я".

Як повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов на своєму каналі у Telegram, зафіксовано два "прильоти" російських ракет у Мерефі Харківської області.

Читайте також: Фальшива миротворчість: що задумав Путін і до чого тут Ердоган

"За попередньою інформацією, є один постраждалий. На місці працюють рятувальники", - зазначив він.

Він попереджає жителів Харкова та області залишатися в укриттях.

UPD: За уточненою інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, у результаті ворожого обстрілу у Мерефі загинув 50-річний чоловік, передає Синєгубов.

Водночас секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв заявив, що у Запоріжжі теж чути вибухи, тому треба залишатися в укриттях.

"Незважаючи на те, що ворог нібито оголосив на Різдво тимчасове припинення вогню, рашисти обстріляли околиці Запоріжжя. Наразі усі деталі ракетної атаки з‘ясовуються", - наголосив він.

Також повідомляють про звуки вибухів у Краматорську на Донеччині. Офіційних коментарів наразі ще немає.

Крім того, у Великописарівській громаді на Сумщині окупанти скинули дві вибухівки з БПЛА на подвір‘я місцевого жителя, але обійшлося без поранень.

Раніше ми писали, у п'ятницю, 6 січня, ЗС РФ порушили "різдвяне перемир'я", встановлене Кремлем, і обстріляли прифронтовий Бахмут з важкої артилерії та мінометів.