RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Під Соледаром на Різдво зникли безвісти британські волонтери: фото та прізвища

Напередодні Різдва, 6 січня, неподалік від Соледару на Донеччині безвісти зникло двоє іноземних волонтерів із Великої Британії.

Про це написали на Facebook-сторінці Національної поліції України, проте згодом повідомлення приховали.

Зазначається, що 6 січня о 8 годині ранку іноземні добровольці Ендрю Бегшо та Крістофер Перрі виїхали з Краматорська в Соледар, а вже наступного дня зв'язок із британцями було втрачено.

“7 січня близько 17:15 до чергової частини Бахмутського райвідділу поліції надійшло повідомлення про зникнення двох волонтерів – громадян Великої Британії віком 28 та 48 років", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загинув відомий український журналіст Макс Левін

Поліція здійснює слідчо-оперативні заходи щодо встановлення їх місцезнаходження. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 (зниклі безвісти) Кримінального кодексу України.

Згідно інформації новозеландського видання RNZ, Ендрю Бегшо народився у Великій Британії та має подвійне громадянство, оскільки народився у відомого у Новій Зеландії подружжя. Його батько – хірург та засновник Кентерберійського благодійного госпіталю, Філіп Бегшо, а мати - психологиня та викладачка педіатрії в Університеті міста Крайстчьорч, Сью Бегшо.

Після повномасштабного російського вторгнення 47-річний Ендрю поїхав волонтерити в Україну у квітні, оскільки вважав це "морально правильним". Він доставляв їжу та ліки мешканцями прифронтових територій, допомагав евакуюватися літнім людям тощо.

Раніше ми писали, що окупанти на Луганщині обстріляли евакуаційне авто, внаслідок чого загинув іноземний журналіст.