RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Херсоні зловили зрадників, які "зливали" конспіративні бази опергруп ЗСУ: фото

Служба безпеки України викрила двох агентів у Херсоні, які працювали на російську спецслужбу ФСБ і передавали ворогу інформацію про ЗСУ.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Один із агентів - це херсонець, якого бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті. Водночас як тільки російські окупанти захопили Херсон, чоловік перейшов на бік ворога й запропонував йому свою допомогу.

Читайте також: Митрополита УПЦ МП судитимуть за роботу на росіян - йому загрожує 8 років: фото

Так, у ніч з 26 на 27 червня минулого року зрадник передав представникам ФСБ з позивними "Марс" і "Зелений" адресу конспіративної квартири Сил спецоперацій ЗСУ в Херсоні, а також видав ворогу місця перебування оперативної групи спецпризначенців ЗСУ в місті.

"Отриману інформацію агресор використав для захоплення в полон декількох українських військовослужбовців з їхніми родинами. Крім того, зрадник намагався схиляти місцевих жителів до негласної співпраці з фсб у тимчасово окупованих районах південного регіону", - додали в СБУ.

Інший фігурант справи - це контрактник однієї з бригад ЗСУ, який був знайомий з вищезазначеним ворожим агентом. У червні той потрапив у полон до росіян і намагався всіляко довести свою лояльність, зокрема він навіть передав ФСБ адресу проживання свого рідного брата - командира бойової групи, - якого потім окупанти схопили в полон.

"Також надавав ворогу інформацію про місця дислокації та бойові завдання свого підрозділу. Згодом контрактника повернули українській стороні. Після звільнення Херсона обидва зрадники намагались "залягти на дно", щоб уникнути правосуддя. Втім, контррозвідники СБУ викрили їх злочинну діяльність і затримали у результаті спецоперації в Херсоні та Одесі", - зазначили в пресслужбі.

Агентам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і помістили під варту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ зловили в Дніпрі навідника ракет на ТЕС.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: