RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Дніпрі зловили навідника ракет на ТЕС: фото та відео

Служба безпеки України викрила ворожого агента під час контрдиверсійних заходів на Дніпропетровщині. Поплічник російських окупантів передавав інформацію про розташування української ППО та наводив ракети на ТЕС у Дніпрі.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Зрадник працював одночасно й у дніпровській фармацевтичній компанії, займаючись поставками ліків, і на ГРУ (головне управління генштабу ЗС РФ). Під час роботи він збирав розвідувальні дані про підрозділи ЗСУ.

Читайте також: Їздив містами та зливав інформацію про об'єкти інфраструктури: СБУ затримала чергового помічника РФ

Пріорітетне завдання російського агента полягало у визначення бойових позицій сил ППО України й розташування штабів оперативного командування українських військ. Також чоловік передавав дані ворогу про локації об’єктів тепло- та енергозабезпечення. Так, він встиг відзвітувати російському ГРУ про наслідки ракетного удару, зокрема, по Придніпровській ТЕС.

"Контррозвідники СБУ затримали агента на спробі збору розвідувальної інформації про українські об’єкти. Отримані відомості передавав окупантам через закриті канали зв’язку у вигляді фото з прив’язкою до місцевості та детальним описом. Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільні телефони із доказами листування з представником російської спецслужби", - додали в СБУ.

Зараз російському агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і помістили під варту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що держзрадник, який передавав ворогу дані про позиції ЗСУ отримав 14 років ув'язнення.