RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росіяни "забуксували" на Запоріжжі і намагаються увійти до Бахмута: нові карти боїв

Збройні сили України просуваються у напрямку Сватова та Кремінної, а російські війська намагаються встановити контроль над Бахмутом.

Уточнену інформацію з фронту та нові карти боїв публікує Інститут вивчення війни ISW.

Бої на Луганському напрямку

Протягом минулої доби ЗС РФ здійснювали локальні атаки, намагаючись повернути під контроль колишні позиції під Сватовим та Кремінною. Російські джерела стверджували, що 20 січня ЗСУ завдали артилерійського удару по командному пункту на цьому напрямі.

Читайте також: У Білорусі продовжують готувати російських "мобіків": зведення Генштабу за 21 січня

За інформацією Генштабу, ЗС РФ вели наступальні операції біля Площанки, Краснопопівки та Білогорівки. У соцмережах також були відомості, що бойові дії продовжуються на обох берегах Сіверського Дінця.

Бої на Донецькому напрямку

Наступальні операції не припиняються у районі Бахмута, над яким російські війська хочуть встановити контроль. Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що українська армія відбила спроби штурму біля Білогорівки, Роздолівки, Ясюківки, Ягідного та Червоної Гори.

РосЗМІ, у свою чергу, стверджують, що були захоплені Дворіччя та Краснополівка, яка розташована біля Бахмута. Пропагандисти та воєнкори повідомляли, що російська армія намагається просунутися з Дилівки до Білої Гори, щоб перерізати трасу Т0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут.

Бої на Південному напрямку

Заяви російської сторони про початок масштабного наступу у Запорізькій області, ймовірно, є ворожою пропагандою та ІПСГ. У районі Оріхова було зафіксовано відносно спокійну обстановку, а за Степове, Новоандріївку, Новоданилівку, Малу Токмачку та Білогір'я тривають бойові дії.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ продовжують наступати у напрямку Сватового та Кремінної.