RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Пробралися в тил і завдали удару: бійці ГУР передали "привіт" окупантам у Новій Каховці, фото та відео

Українська розвідка у співпраці із ЗСУ завдала нищівного удару по окупантах поблизу Нової Каховки – знищено з десяток осіб особового складу та військову техніку.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України у Telegram-каналі.

Зазначається, що у ніч з 23 на 24 січня група спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України за участі Збройних сил України провела розвідувальний рейд в тил окупантів у районі Нової Каховки.

Провернути операцію вдалося в тому числі й завдяки співпраці з місцевими партизанами, а також за допомогою спеціальних технічних засобів, що допомогло встановити точне місцеперебування передового пункту управління рашистів.

Читайте також: Росія вербує на війну ув'язнених громадян України, а ЗСУ успішно відбиває атаки окупантів: свіже зведення Генштабу

Професійно оминувши щільно заміновану берегову лінію та встановлені ворогом фортифікаційні споруди, група переправилась через річку та висадилась на протилежний берег.

Розвідникам вдалося гранатометними пострілами знищити будинок, у якому знаходився командний пункт. Як результат – ліквідовано щонайменше 12 окупантів, БТР 82А та захоплено полоненого.

Окрім цього, розвідка отримала вичерпні дані щодо кількості, складу та місць розташування ворожих резервів, оскільки ворог сприйняв висадку, як спробу лінії оборони. Він залучив бойові резерви, зокрема, підрозділ сил спеціальних операцій, авіацію та бронетехніку.

Виконавши завдання, група повернулась на правий берег Дніпра.

Раніше ми писали, скільки росіян загинуло на війні в Україні.