RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ворог здійснив 55 пусків ракет по Україні сьогодні: скільки вдалося збити

У четвер, 26 січня, Росія завдала чергового масованого ракетного удару по території України. Загалом армія РФ здійснила 55 пусків ракет повітряного та морського базування. Силами та засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своєму Telegram-каналі.

"Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 "Кинжал", "Калібр", Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К і кораблів з акваторії Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Не лише крилаті ракети: чим Росія обстрілювала Україну 26 січня

Силами та засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них у районі столиці. Крім того, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

"До протиповітряного бою залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальної авіації, мобільні вогневі групи Повітряних Сил, у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України", - уточнили у Telegram-каналі Повітряних сил ЗС України.

Як повідомляв "Апостроф", внаслідок чергового масованого російського ракетного удару по Україні у четвер, 26 січня, є влучання до об'єктів енергетичної інфраструктури. Запроваджено аварійні відключення світла, найскладніша ситуація у Київській, Одеській та Вінницькій областях.