RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Коригував удари по Харкову: СБУ викрила помічника окупантів, фото

Служба безпеки України затримала та знешкодила російського агента у Харкові, який співпрацював з окупантами, збираючи інформацію про місця базування та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території міста.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що отриману інформацію, яку поплічник росіян надавав ворогові у вигляді електронних координат та відміток на карті за допомогою анонімних месенджерів, РФ планувала використати для підготовки й проведення прицільних ракетних ударів по обласному центру.

Читайте також: Мав доступ до планів будівель: фото та подробиці про підозрюваного у коригуванні удару по Дніпру

Аби виконати завдання, ворожий агент обходив територію міста та потайки спостерігав за підрозділами українських захисників, а також фіксував їхні локації.

Під час одного із таких "походів" співробітникам СБУ і вдалося затримати зловмисника неподалік міського об’єкта критичної інфраструктури на спробі чергового збору закритих даних для агресора. Ним виявився безробітний місцевий житель, який допомагав ворогові з листопада 2022 року.

Під час обшуку, у російського агента було знайдено та вилучено смартфон із доказами листування з агресором.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ). Затриманому загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України затримала та знешкодила російського агента у Кропивницькому, який співпрацював з окупантами, збираючи інформацію про розміщення ЗСУ та об'єктів критичної інфраструктури на території регіону.