RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Мав доступ до планів будівель: фото та подробиці про підозрюваного у коригуванні удару по Дніпру

Служба безпеки України затримала та знешкодила агентурну мережу російського ГРУ, яка займалася коригуванням ракетних ударів по Дніпру, вони можуть бути причетні до теракту 14 січня. Один із них - співробітник SoftServe (українська ІТ компанія, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг), спеціаліст з розробки систем контролю доступу.

Про це повідомляє dev.ua.

Нагадаємо, сімох агентів РФ, які коригували удари по місту, затримали у Дніпрі 20 січня. Вони передавали росіянам координати об'єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенеруючих підприємств. Крім того, російські агенти збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів Сил оборони в регіоні, намагаючись виявити позиції ППО.

Керівник Дніпровського офісу SoftServe Олена Корсун підтвердила, що один із корегувальників – їхній співробітник.

"Ми шоковані звісткою про те, що одного зі співробітників компанії затримано СБУ за підозрою у співпраці з Росією... На жаль, ми не змогли проконтролювати та перевірити все. Як тільки ми дізналися про цей випадок, ухвалили рішення про розірвання контракту з працівником" , - розповіла вона.

За словами Олени Корсун, корпоративні облікові записи затриманого вже заблоковані.

Читайте також: У Херсоні зловили зрадників, які "зливали" конспіративні бази опергруп ЗСУ: фото

У той же час користувач Twitter з ніком "Так говорив Zarathustra" повідомив, що в одному із сюжетів впізнав свого колегу з Дніпра.


"Він серйозний фахівець із розробки систем контролю доступу. Знає всі особливості замків, дверей, їхні слабкості, як їх обійти і як розкрити. Працював у найбільшій компанії Дніпра", - написав він і додав фото затриманого.

У коментарі він додав, що співробітники компанії мають всі поверхові плани об'єктів у Дніпрі, системи замків і навіть ключі, що відкривають потрібне приміщення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було затримано поплічника російських окупантів, який передавав інформацію про розташування української ППО і наводив ракети на ТЕС у Дніпрі.