RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Символ стійкості: волонтер показала настінний годинник у квартирі зруйнованого будинку в Миколаєві

У п'ятиповерхівці Миколаєва, яку російські окупаційні війська обстріляли в ніч проти 11 листопада, на стіні зруйнованого будинку вцілів та продовжував працювати годинник.

Про це розповіла волонтерка Леся Рудченко на своїй Instagram-сторінці.

"Я залишу тут і в серці. Тому що побачила це своїми очима. І це вже не стерти. Годинник Миколаєва. Він не стоїть, він рахує хвилини, до перемоги. Як і ми не стоїмо, ми живі і будем жити. Тому що ми сильні і стійкі, як шафа в Бородянці, як ваза з фруктами в Дніпрі, як Годинник Миколаєва!", - написала вона.

Читайте також: Нові символи стійкості: у будинку під Миколаєвом уціліли банки з консервацією, фото

Волонтерка додала, що у будинку і надалі продовжують жити люди, тому вона зі своєю командою планує найближчим часом повернутися туди, аби допомогти місцевим.

Нагадаємо, справжнім символом стійкості українців у боротьбі з нелюдською окупаційною російською армією стала кухонна шафка у Бородянці. Вона вціліла і залишилася висіти на стіні зруйнованої багатоповерхівки. Співробітники Національного музею Революції Гідності демонтували шафку, тепер вона стала надбанням музею.

Раніше ми писали, що у селі Горенка Бучанського району Київської області, яке було практично знищено російськими окупантами, як символ стійкості, на стіні зруйнованого будинку вціліла кухонна шафка з консервацією.