RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Чиновник вимагав хабар: з'явилися подробиці обшуків на Одещині

Служба безпеки України викрила на системній корупції заступника начальника одного з управлінь Одеської ОВА, де 2 лютого ДБР провели обшуки, та затримала його.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними СБУ, чиновник налагодив масштабну корупційну схему з одержання хабарів від підприємців за сприяння у "безперешкодному" виділенні земельних ділянок на Одещині.

Читайте також: Гра перед Заходом чи внутрішні розборки: кого влада підвісила на гачок

Зокрема, СБУ задокументувала факт вимагання від місцевого підприємця 60 тис. дол., щоб той міг "гарантовано" отримати в оренду дві земельні ділянки на узбережжі Дунаю.

"Правоохоронці затримали посадовця біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації під час отримання ним першої частини хабара у розмірі40 тис. дол. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали в пресслужбі.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Чиновнику загрожує ув'язнення на 12 років і конфіскація майна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ розповіла про обшуки в нардепа Столара, який "відмивав" гроші Медведчука.