RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У центрі Харкова ракети влучили в житловий будинок та університет: фото, відео та всі подробиці удару

Внаслідок масованого ракетного удару по Харкову, який росіяни здійснили вранці 5 лютого, постраждали багатоквартирний житловий будинок та будинок університету.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав інформацію про ранковий обстріл окупантами обласного центру.

У коментарі "Суспільному" спікер Нацполіції Харківщини Олена Баранник повідомила, що кількість постраждалих внаслідок ракетного удару збільшилася до 5 осіб.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Читайте також: Росіяни атакують позиції українських бійців на 5 напрямках

Одна з ракет прилетіла до головного корпусу Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова, внаслідок чого було зруйновано три поверхи. Мер Харкова Ігор Терехов у спілкуванні з журналістами запевнив, що загрози обвалу багатоквартирних будинків, які також постраждали після обстрілу, немає.

Ректор університету Володимир Бакаєв розповів, що внаслідок ракетного удару постраждав не лише головний, а й адміністративний корпус навчального закладу.

"Музейний корпус пошкоджений, багато експонатів сховали. Я — оптиміст, ми все зробимо. А цю наволоч переможемо", - додав Бакаєв, коментуючи ранковий обстріл.

За фактом ракетного удару ЗС РФ по Харкову обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу. В Офісі генпрокурора уточнюють, що окупанти вели вогонь по місту з компексів С-300 з території Білгородської області.

Раніше ми розповідали, що СБУ викрила колаборанта, який коригував ракетні удари у Харкові.