RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Нещодавно в Києві затримали пропагандистку РФ, а одному зі столичних монастирів затримали прокремлівського блогера, який перебував у розшуку за державну зраду.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підозрюваний почав активно допомагати РФ, провадячи підривну діяльність проти України. Зокрема, він готував і надсилав для публікації статті, в яких висловлював проросійські погляди.

Його статті розміщувалися на російських сайтах та активно "розганялися" пропагандистами. У них зрадник заперечував існування українського народу та України як держави, негативно висловлювався про українську мову та культуру. Водночас він звеличував і героїзував Росію та її президента.

Читайте також: Видавав себе за переселенця: у Києві впіймали зрадника, який працював на бойовиків - фото

Експертиза підтвердила, що ці публікації містили заклики до насильства, расової, національної чи релігійної ненависті та дискримінації. Вони негативно впливали на громадську думку, сприяли поширенню російської пропаганди в Україні та загрожували національній безпеці.

У серпні 2022 року блогеру повідомили про підозру у державній зраді. Після цього він втік і був оголошений у розшук. Його знайшли та затримали на території одного з монастирів УПЦ (МП) у Києві, де він ховався. Підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід – утримання під вартою.

Як повідомив спікер Одеської військової адміністрації Сергій Братчук, йдеться про "журналіста" Дмитра Скворцова. Він опублікував фото затримання, де видно обличчя затриманого.

Як повідомляв "Апостроф", коригувальника вогню окупантів у Києві посадили на 15 років.