RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ЗСУ завдали ударів по військових складах та пунктах управління окупантів

Триває 374-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, основні зусилля вони зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили на них понад 150 атак противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби 3 березня Росія завдала 32 авіаційних та 6 ракетних ударів, здійснила 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстріляв населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти безуспішно вели наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна і Білогорівка Луганської області та Спірне і Веселе - Донецької. Також росіяни обстрілювали райони поблизу лінії зіткнення на Харківщині та Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує намагатися оточити Бахмут. Протягом минулої доби наші воїни відбили численні атаки в районах населених пунктів Васюківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут та Іванівське Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали 16 населених пунктів.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках росіяни безуспішно атакували позиції наших військ поблизу населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Невельське, Мар’їнка та Побєда. З артилерії та мінометів окупанти обстріляли райони майже 30 населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. З артилерії обстріляв райони понад 25 населених пунктів Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Читайте також: Чи буде прорив Росії у разі захоплення Бахмута: прогноз експерта

У окупованому Сімферополі російська окупаційна "влада", побоюючись активізації проукраїнського руху та дій патріотів, створює так звані "добровільні дружини". Там не вистачає співробітників правоохоронних органів, тому, окрім патрулювання міста, одним з завдань згаданих підрозділів має бути виявлення коригувальників та диверсантів.

Росія продовжує зазнавати на нашій землі значних втрат у живій силі. Медичні заклади окупованої Донеччини переповнені, зокрема у одній з лікарень Горлівки окупанти розпорядилися збільшити кількість ліжко-місць для прийому поранених загарбників.

Українська авіація минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 2 - по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях. Наші захисники збили ворожий літак Су-34 та 8 розвідувальних і ударних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 3 райони зосередження противника, склад боєприпасів, 2 склади ПММ, а також станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Як повідомляв "Апостроф", США виділяють Україні допомогу на 400 млн доларів: що входить до пакету.