RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Це його очі та голос": сестра впізнала на відео військового, вбитого за слова "Слава Україні"

Україну сколихнуло відео, зняте та злите в мережу російськими окупантами, на якому вони впритул розстріляли беззбройного українського полоненого воїна за слова "Слава Україні". Героя впізнала його сестра, але поки що його ім'я не повідомляється.

Про це повідомила журналіст, продюсер ВВС Софія Кочмар-Тимошенко на своїй Facebook-сторінці.

"Впізнала. Перевірила. Сестра каже - "100 відсотків - це мій брат. Це його очі, голос і те як він курив сигарету". Але просить мовчання до ранку, поки вийдуть на зв’язок побратими з нуля і хоче бути біля його матері з самого ранку. Слава Герою!", - написала вона.

Читайте також: Це доказ, що винний не тільки Путін: в Україні емоційно відреагували на відео розстрілу бійця

Зазначимо, розстріл полонених є порушенням міжнародного права, в тому числі - Женевської конвенції. На це відреагував президент України Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, омбудсмен Дмитро Лубінець, генпрокурор Андрій Костін та інші.

Як повідомляв "Апостроф", за імена російських окупантів, які розстріляли в упор українського захисника за слова "Слава Україні", пропонують винагороду за умови достовірних доказів, що це вони. На даний момент сума зросла до 3500 доларів.