RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українська армія відбила понад 140 атак росіян

На триста сімдесят сьому добу російського широкомасштабного вторгнення окупанти продовжують наступати на п'яти напрямках, а українські воїни роблять усе можливе, аби вони пішли геть з нашої землі – за добу бійці ЗСУ відбили понад 140 атак противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Так, основні бої точаться на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Було зафіксовано 50 авіаційних та 5 ракетних ударів від ворога. Під час авіаударів, противник використав 11 безпілотників типу Шахед-136, 9 з яких було збито. Крім того, зафіксували 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по населених пунктах. На всій території України залишається висока ймовірність завдання ракетних ударів.

Читайте також: Росіяни впритул розстріляли бійця за слова "Слава Україні": відео 18+ та всі подробиці

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань загарбників не виявлено. Протягом минулої доби обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка і Карповичі Чернігівської області; Старікове, Голишівське, Павлівка, Волфине і Грабовське Сумської області та Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Так, він провів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Діброва - Луганської та Терни, Ямпіль, Роздолівка і Федорівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку противник, попри значні втрати, продовжує штурмувати місто Бахмут та його околиці. За минулу добу, лише біля села Дубово-Василівка ворог здійснив 37 атак. Також, вів наступ у районах населених пунктів Білогорівка, Федорівка, Залізнянське, Ягідне та Іванівське – успіху не мав. Артилерійські та мінометні обстріли фіемувалися в районах населених пунктів Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Часів-Яр, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба, Торецьк, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти безуспішно проводили наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Водяне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали, зокрема, Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Кам’янське, Таврійське Запорізької області; Нікополь на Дніпропетровщині, а також Зміївка, Шляхове, Херсон, Козацьке, Ольгівка, Тягинка, Антонівка та Білозерка Херсонської області.

Окупанти продовжують тиск на мешканців Запорізької області для досягнення своїх цілей щодо видачі російських паспортів. З 1 січня в деяких населених пунктах, люди без паспорта громадянина РФ не можуть отримати грошові виплати, зокрема зарплати. Оплата має здійснюватися через картки російських банків.

З метою забезпечення безпеки своїх військовослужбовців, окупаційні сили РФ вирішили використати частину міської поліклініки в тимчасово окупованому Луганську як казарму. Для особового складу були встановлені двоярусні ліжка. При цьому, керівництво медичного закладу повинно вирішити ряд питань щодо розміщення персоналу та надання медичної допомоги пацієнтам.

За минулу добу Авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції. Так, орім ударних безпілотних літальних апаратів Шахед-136, українські захисники збили ворожий літак Су-25 та ще 8 дронів різних типів.

Ракетні війська та артилерійські підрозділи здійснили удари по пункту управління та 8 районах зосередження ворога, знищили 2 засоби протиповітряної оборони, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію окупантів.

Раніше ми писали, що українські військові продовжуватимуть обороняти Бахмут Донецької області, адже відступ загрожуватиме подібною долею сусіднім населеним пунктам.