RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У приміщення IBOX Bank сьогодні прийшли з обшуками

У вівторок, 7 березня Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати IBOX Bank, а вже наступного дня у приміщення фінустанови завітали СБУ та Бюро економічної безпеки – вони проводять обшуки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

Зазначається, що правоохоронні органи досліджують можливу участь банку у відмиванні грошей, які отримані з грального бізнесу. Ця ситуація могла бути причиною того, що Національний банк вчора позбавив IBOX Bank ліцензії. Варто зазначити, що наразі немає офіційних коментарів щодо обшуків в офісах банку IBOX.

Читайте також: В Україні запрацює оновлена система оплати банківською картою: що зміниться з 1 квітня

Нагадаємо, причиною відкликання банківської ліцензії та ліквідації IBOX Bank стало систематичне порушення банком законодавчих вимог у сфері протидії відмиванню доходів, що отримані злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та поширенню зброї масового знищення.

Втім, Нацбанк підкреслив, що кожен вкладник банку отримає відшкодування в повному розмірі від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Варто зауважити, що раніше клієнти Monobank мали можливість поповнювати свої картки без комісії у терміналах IBOX Bank. Однак, користувачам учора ввечері надійшло повідомлення з проханням користуватися іншими каналами поповнення готівки.

Раніше ми писали, що силовики розкрили схему розкрадань під час реконструкції Київського зоопарку.