RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Силовики розкрили схему розкрадань під час реконструкції Київського зоопарку

Реконструкція Київського зоопарку, який, як і вся країна, змушений був виживати без світла та тепла минулої зими, пройшла зі збитками у 2 млн гривень. Посадовцям КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та підряднику, які займалися реконструкцією приміщень зоопарку, повідомили про підозру.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Зокрема, повідомлення про підозру отримали заступник директора та начальник відділу КП «Житлоінвестбуд-УКБ», а також керівник підрядної організації. Їх підозрюють у скоєнні службової недбалості та заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, . 2 ст.367 КК України).

Читайте також: Крали гроші на відновлення інфраструктури: СБУ провела обшуки у Сумській ОВА

Слідство встановило, що у 2017 році між директором Комунального підприємства та приватним товариством було укладено договір на реконструкцію одного з об'єктів Київського зоопарку, а саме павільйону для утримання та зимового експонування приматів.

Після завершення ремонту підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості про обсяги підписаних робіт. Це завдало шкоди столичному бюджету на понад 2 млн гривень.

Як розповідав "Апостроф", в Одесі лікарі-хабарники заробляли на ухилянтах.