RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У районі ЗАЕС активізувалися бойові дії: у МАГАТЕ виступили з тривожною заявою

У МАГАТЕ заявили про активізацію бойових дій поблизу Запорізької АЕС, де окупантам не вистачає персоналу. Крім того, на території ЗАЄС побільшало російських військових.

Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі на раді керуючих Агентства, повідомляється в Telegram-каналі "Енергоатом".

"В останні кілька тижнів на ЗАЕС зростає кількість військових формувань. Наша команда на станції повідомила про посилення військових дій у підприємства. Ведеться відкрита дискусія з приводу наступу та контрнаступу поблизу об'єкта. Моє просте питання: чи чекаємо ми на ядерну надзвичайну ситуацію, перш ніж реагувати?", - сказав він.

Читайте також: Окупанти готуються тікати: що відбувається на Запорізькій АЕС

Глава МАГАТЄ зазначив, що ситуація на Запорізькій АЕС підкреслює нагальну необхідність створення демілітаризованої зони навколо станції. Він додав, що активізував консультації щодо цього і з Україною, і з Росією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко розповів, що окупанти намагаються змусити співробітників ЗАЕС підписати контракти з "Росатомом", проте люди чинять опір і з понад 10 тисяч, які працювали на станції до окупації, контракти підписали трохи більше тисячі працівників.