RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Окупанти змушують українців міняти паспорти: зведення Генштабу за 11 березня

Підрозділи Сил оборони України впродовж поточної доби відбили спроби наступу ЗС РФ одразу на кількох напрямках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 11 березня.

За даними командування, впродовж поточної доби ворог завдав 12 авіаційних та 2 ракетних удари по місту Запоріжжя. Внаслідок прильоту ракети С-300 в обласному центрі зруйновано одну будівлю. Окрім цього, впродовж доби ЗС РФ здійснили 34 обстріли, використовуючи реактивні системи залпового вогню.

Читайте також: ЗСУ готові до навчання роботі з ППО NASAMS: озвучено терміни

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. Впродовж доби зафіксовано мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Червона Зоря, Красне, Огірцеве, Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник безуспішно намагався прорвати оборону ЗСУ та здійснив артилерійські обстріли районів низки населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення - Дворічної, Гряниківки, Масютівки, Кислівки і Піщаного Харківської області; Новоселівського, Невського, Кузьминого та Білогорівки Луганської області, а також Діброви та Роздолівки на Донеччині. Окрім цього, Сили оборони відбили наступ ЗС РФ поблизу Спірного та Гряниківки.

На Бахмутському напрямку росіяни не припиняють штурму міста Бахмут. Також поблизу лінії зіткнення ворог обстріляв населені пункти Васюківка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора та Залізне Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках ЗС РФ здійснювали наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області, але усі спроби були відбиті. Також зафіксовано обстріли населених пунктів Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Богоявленка, Вугледар, Золота Нива та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни обороняються та здійснюють інтенсивні обстріли найближчих населених пунктів, а саме: Малинівки, Гуляйполя, Гуляйпільського, Білогір’я, Малої Токмачки, Новоданилівки, Новоандріївки, Малих Щербаків та Кам’янського Запорізької області, а також Новодмитрівки, Михайлівки, Дудчан, Зміївки, Веселого, Іванівки, Антонівки, Білозерки і Дніпровського Херсонської області та Херсона.

В окупованих регіонах Донецької та Луганської областей триває примусова паспортизація. Керівництво ЗС РФ вимагає від місцевих мобілізованих підписувати довготривалі контракти на проходження військової служби у лавах армії Росії, задля чого громадянам необхідно отримати російське громадянство.

Генштаб ЗСУ також зазначає, що впродовж доби авіація Сил оборони завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Підрозділам ракетних військ і артилерії, у свою чергу, вдалося уразити 4 райони зосередження особового складу противника, один склад боєприпасів та 2 місця розгортання станцій РЕБ.

Раніше ми розповідали, що цивільні загинули внаслідок чергового обстрілу Херсона.