RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

37 мільйонів у валізах: СБУ прикрила канал незаконного ввезення валюти в Україну, фото

Служба безпеки України продовжує воювати на своєму фронті - нещодавно було затримано шахраїв, які видурювали гроші у родичів загиблих українських воїнів, а тепер повідомляється про викриття ділків, які у валізах намагалися завезти в Україну готівку на 37 млн грн.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Так, СБУ заблокували транснаціональний канал, який незаконно ввозив в Україну гроші, викрадені на тимчасово окупованих територіях. За попередніми даними, було викрито п’ятьох учасників схеми, які намагались провезти майже 37 млн гривень до Чернівецької області через пункт пропуску "Порубне", частину коштів заховавши у валізи, а частину примотавши до тіла. За допомогою розслідування вдалося дізнатися, що ці гроші були викрадені з тимчасово окупованих територій України. Кошти потім вивозилися до країн Близького Сходу та через країни Європи до митного кордону України.

Читайте також: Це точно він: у СБУ назвали ім'я розстріляного окупантами бійця ЗСУ

Наразі, на вилучені кошти накладено арешт. Досудове розслідування триває, і проводяться комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників схеми. Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти національної безпеки України.

Також співпрацюючи з Державною службою фінансового моніторингу України, відстежуються всі маршрути нелегального каналу та причетні до цього особи. Частину коштів, які були вилучені у "транзитній" країні ЄС раніше, зараз заблоковано, і вирішується питання щодо їх стягнення на користь України. Служба безпеки проводила заходи за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Раніше ми писали, що СБУ заблокувала десятки Телеграм-каналів, які допомагали уникати мобілізації.