RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Це точно він: у СБУ назвали ім'я розстріляного окупантами бійця ЗСУ

Служба безпеки України остаточно встановила особу військовослужбовця ЗСУ, якого розстріляли російські солдати.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними СБУ, розстріляним бійцем виявився снайпер 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТрО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Читайте також: "Героям Слава": в Одесі з'явився мурал на честь розстріляного окупантами полоненого

Остаточно дані військовослужбовця, якого розстріляли російські солдати, вдалося підтвердити після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого. Окрім цього, для ідентифікації особи слідчим довелося опрацювати фото- та відеоматеріалів.

Судова портретна експертиза підтвердила, що на відеоролику, на якому був зафільмований момент розстрілу, перебуває саме Олександр Мацієвський.

"Це справжній Герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні боронять нашу землю, а значить – ворог обов’язково буде розбитий. Бо велика перемога України складається із героїчних вчинків таких людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава", - зазначив очільник СБУ Василь Малюк.

Наразі спецслужба займається ідентифікацією російських солдатів, які причетні до розстрілу військовополоненого. Олександр Мацієвський був призваний на службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецькій області.

Боєць ЗСУ, за даними спецслужби, був розстріляний 30 грудня, а його тіло повернули додому в лютому 2023 року.

Раніше ми розповідали, що оголошено нагороду за дані про окупанта, який розстріляв впритул українського бійця.