RU  UA

Ворог готується до оборони Маріуполя: що зараз відбувається в окупованому місті

У тимчасово окупованому Маріуполі гуманітарна криза і зводяться оборонні споруди – ймовірно, ворог готується захищати місто.

Про розповів в ефірі Апостроф TVрозповів Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.

За його словами, у сусідніх районах міста введено карантин через свинячий грип, що утруднює постачання м’яса в Маріуполь. А в умовах колапсу медичної системи це може призвести до епідемії. Суттєво збільшується тиск на місцеве населення - систематично вимикається мобільний зв’язок, тривають зачистки, запроваджене тотальне прослуховування всіх бюджетників і контроль інтернет-трафіку. Дуже не вистачає ліків, а ті, що завозяться – коштують космічних грошей, тож пенсіонерам не вистачає навіть на найнеобхідніше.

Читайте також: Запалили лампадки"Діти": у Києві вшанували жертв удару по театру Маріуполя, фото

По місту курсує техніка із новими позначками, запозиченими із твору про "Гаррі Поттера" (Дари смерті). Ця техніка рухається з Маріуполя до Новоазовська і потім на північ Донеччини. Ймовірно, вона з’явиться в районі Бахмута чи на інших напрямках. Підрозділи формуються під Маріуполем, а потім перекидаються на інші ділянки фронту.

Андрющенко наголосив, що ворог, ймовірно, готується до оборони міста.

"Маріуполь перетворений на великий військовий табір, працюють полігони, де вони навчають мобіків. Багато складів і ремонтних баз. Будуються нові бліндажі там, де їх раніше не було, впритул до міста. Ми займаємося тим, що наносимо їх на карту. Вони зрозуміли, що Маріуполь будуть звільняти і збираються за нього триматися", - пояснив радник міського голови.

Він також додав, що окупанти готуються до мобілізації – на військовий облік примушують ставати навіть студентів, а також представників комунальних підприємств та тих маріупольців, які знаходяться на території Росії.

Найголовнішою новиною, за словами Андрющенка, є чергова бавовна – в одному із передмість було знищено склад боєприпасів.

Раніше ми писали, що рік тому Росіяскинула авіабомби на Драмтеатр у Маріуполі.

Вас може зацікавити:

Скільки мирних українців загинуло з початку війни: в ООН назвали страшні цифри, але реальна кількість значно вища

Не чекаючи на деокупацію: жителі Маріуполя можуть отримати компенсацію

Будинки знесли разом із тілами загиблих: відео з місця новобудови окупантів у Маріуполі