RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Українські воїни за добу відбили 69 атак і вразили 10 районів зосередження ворога: зведення Генштабу ЗСУ

Вже 390-й день триває повномасштабна війна з російськими окупантами, вони продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. За добу 19 березня наші воїни відбили 69 атак, епіцентром бойових дій залишається Бахмут.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські окупанти завдали 6 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Запорізької областей. Є загиблі та поранені мирні громадяни, пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів чотирьох населених пунктів Чернігівської області, п'ятьох - Сумської та 13 - Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог вів безуспішні наступальні дії у районі населених пунктів Новоселівське, Кремінна та Білогорівка. З артилерії обстрілював райони населених пунктів Харківської та Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки росіян в районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Донецької області.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Кам’янки, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Бердичів та Мар’їнки. Ворожих обстрілів зазнали 16 населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони 27 населених пунктів, зокрема місто Херсон.

Читайте також: Посол Польщі заявив про ймовірну війну з Росією: як слід розуміти його слова

На Херсонщині російські окупанти погрожують мирним жителям покаранням за відсутність російського паспорта. Зокрема, на блокпостах тимчасово зайнятої території області вони погрожують місцевому населенню незаконним позбавленням волі та насильницькими діями у разі відсутності російських паспортів при наступній перевірці документів.

Протягом минулої доби українська авіація завдала удару по трьох зенітних ракетних комплексах "Бук-М1-2", 7 ударів - по районах зосередження особового складу окупантів та знищила склад боєприпасів ворога. Наші захисники знищили російський БПЛА типу "Зала".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили російський зенітний ракетний комплекс "Тор", 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника та 3 засоби радіоелектронної боротьби окупантів.

Як повідомляв "Апостроф", російський винищувач Су-27 марно намагався збити український безпілотник Bayraktar TB-2 над акваторією Чорного моря недалеко від узбережжя окупованого Криму за допомогою реактивного струменя

  • Вас також може зацікавити:

Чому Путін не розпочав повномасштабну війну у 2014 році: відповідь вразила всіх

Окупанти вдарили по Краматорську: є жертви

Країни ЄС підпишуть важливу для України військову угоду