RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Посол Польщі заявив про ймовірну війну з Росією: як слід розуміти його слова

Посол Польщі Ян Емерик Росцішевський заявив про готовність країни вступити у війну з РФ, але в посольстві країни все заперечують. Так стверджують, що заяву вирвали із контексту, а пошук сенсації вони розглядатимуть "з точки зору недоброзичливості".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на офіційні заяви.

Так, посольство Польщі у Франції прокоментувало слова Рощишевського, заявивши, що слова дипломата неправильно зрозуміли.

"Під півгодинної бесіди з редактором посол Ростишевський міркував про необхідність підтримки України союзниками. Він також розповів про загрозу, яку Росія становить для Європи та європейських цінностей. Уважно прослухавши всю розмову, ми зрозуміли, що не було заяви про пряму участь Польщі у конфлікті, а було лише попередження про наслідки поразки України – можливий напад Росії або залучення у війну інших країн Центральної Європи – Прибалтики та Польщі” , – повідомили дипломати.

Нагадаємо, НАТО бачить новий наступ російських військ в Україні, особливо в районі Бахмута. Росіяни кидають багато сил та коштів проти українських ліній оборони.

  • Вас також може зацікавити:

Ще одна країна ЄС і НАТО готує найбільшу армію в Європі

Російський літак наблизився до кордонів НАТО: його перехопили винищувачі

Росія готується до нової війни: у НАТО відреагували на заяви Путіна